Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Wesley Sneijder voorkwam gevecht tussen Van Bommel en Huntelaar’

In zijn autobiografie heeft Wesley Sneijder zich openhartig uitgelaten over het EK in 2012 dat dramatisch verliep. Het toernooi eindigde al in de groepsfase en volgens de nummer 10 had er al veel eerder moeten worden ingegrepen.

“Het liefst had ik dat toernooi helemaal weggelaten in mijn boek. Het was een waardeloos toernooi. In Hoenderloo wilde ik er al uitstappen. Mijn koffers waren al gepakt. Waarom? Ik voelde het aankomen”, keek Sneijder terug. “Iedereen wist zijn plek in 2010. In 2012 was er schijnbaar iets veranderd. Sommige spelers dachten dat ze meer recht hadden op een basisplaats. Als dat binnenskamers blijft, is dat geen probleem. Maar als het naar buiten komt, dan wordt het wel een probleem.”

Toen Nederland eenmaal verloor van Denemarken, ging het hard. Sommige spelers vonden dat ze een basisplaats verdienden. Namen wilde Sneijder niet noemen, maar later beaamt hij wel dat het onder meer om Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart gaat. “Ze hadden ook niet helemaal ongelijk, want ze waren goed in vorm. Maar de trainer bepaalt; die is eindverantwoordelijk. Als je ziet dat er meer speelt dan kwaliteiten of vorm, moet je niet eens meegaan. Vind ik.”

Uiteindelijk ging het zover dat Huntelaar en Van Bommel elkaar bijna in de haren vlogen. “Een gevecht werd het niet, want ik stond ertussen. Ondanks mijn lengte kan ik ze wel aan, hoor. Toen wist ik ook: dit komt niet meer goed”, vervolgde Sneijder. Volgens hem had er wel ingegrepen moeten worden. “Jij noemt steeds Huntelaar. Hij was een betrokkene, maar ik zeg niet dat hij weggestuurd had moeten worden. Wel denk ik dat de bondscoach had moeten ingrijpen om een statement te maken en zo de rust terug te brengen. Maar je kunt ook denken: we hebben goed gespeeld, dus ik wijzig niets en hoop dat we de tweede wedstrijd wel zullen winnen”, aldus Sneijder. Uiteindelijk verloor Oranje alle drie de groepsduels.



Laat een reactie achter

Your email address will not be published.