Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Als Robben fit is dan loopt hij ze er links en rechts nog af’

Robin van Persie is blij dat Arjen Robben zijn rentree maakt in het betaalde voetbal. Hij denkt dan ook dat het een zware tijd gaat worden voor veel verdedigers uit de Eredivisie.

In een interview met De Telegraaf zegt de oud-voetballer: “Als hij fit is loopt hij ze er links en rechts nog af.” Zelf keerde Van Persie terug naar Feyenoord, waar hij nog een paar mooie dingen liet zien: “De weerstand is hier minder dan je gewend bent. De aanslagen op je benen zijn minder. Arjen was de Champions League en de Bundesliga gewend, dat is fysiek een stuk zwaarder. Tegelijkertijd zal hij iets ervaren wat ik ook meemaakte, namelijk dat er ook een bepaald respect is bij je tegenstanders. Ook als het er in een wedstrijd even pittiger aan toe ging, bleef er voor mij een bepaald respect. Spelers in de Eredivisie gaan het straks ook een eer vinden dat ze nog tegen Arjen mogen spelen.”

Voor het gezin Van Persie is de move van Robben met zijn vrouw en drie kinderen ontzettend herkenbaar: “Als je na zoveel jaar teruggaat naar je geboortestreek zonder doel of structuur ben je allemaal zoekende in het gezin. Alle verhuizingen in je carrière stonden in het teken van aan de slag gaan bij een nieuwe club. Toen wij teruggingen naar Rotterdam kwamen we zo ook meteen in het ritme. Arjen heeft, nu de family naar Nederland teruggaat, ook die natuurlijke overgang.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.