Voetbal4u.com

Eredivisie ‘AZ ziet speler naar Juventus vertrekken na persoonlijk akkoord’

Félix Correia speelt volgend seizoen voor Juventus. AZ huurde hem afgelopen seizoen van Manchester City en wilde hem deze jaargang ook weer huren maar zover lijkt het dus niet te komen.

Details over de deal tussen Manchester City en Juventus ontbreken en voor welke duur de voormalig jeugdspeler van Sporting Portugal tekent is onbekend, maar zeker is dat hij zijn debuut in de hoofdmacht van AZ niet zal maken. Correia kwam in totaal tot 3 doelpunten en 5 assists namens Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. Zijn vertrek is een tegenvaller voor AZ, daar de club hoge verwachtingen van hem had.

Het komt niet vaak voor dat AZ een speler tijdelijk overneemt zonder koopoptie in de huurovereenkomst. Voor de getalenteerde Correia werd echter een uitzondering gemaakt door de Alkmaarse club, omdat er veel vertrouwen is in de kwaliteiten van de buitenspeler. In januari ging hij nog met de A-selectie mee op trainingskamp naar Spanje.

“In eerste instantie speelt hij nog in Jong AZ, maar we hebben hem er niet voor niets bijgehaald en meegenomen naar Spanje”, vertelde directeur voetbalzaken Max Huiberts in januari aan De Telegraaf. “We hebben hem voor twee jaar gehuurd”, vulde Huiberts aan. “Als we Félix kunnen gebruiken voor het eerste elftal, zou het raar zijn als we dat niet doen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.