Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Wilfred Genee heeft doodzonde begaan met opstelling bij VI’

Wilfred Genee de presenatator van het voetbalpraatprogramma Veronica Inside ligt zwaar onder vuur in Nederland. Dit komt vanwege zijn opstelling in de speciale racisme-uitzending richting Johan Derksen.

Columnist Johan Gabriëls van het medium BN/De Stem schrijft over het optreden van Genee: “De blik holler, de wallen steeds groter. Gevierendeeld op zondagavond, live op Nederland 1. Auw. Net als hij trouwens zélf deed bij ‘collega’ Johan Derksen, een paar dagen eerder. Voel ik nou een licht medelijden voor de immer zuigende gastheer van VI? Probleem is dat Wilfred Genee volstrekt onbekend is met ‘de kleedkamer’. Voetballers wéten hoe een kleedkamer werkt. Het alfamannetje bepaalt. De beste speler heeft de grootste bek, de rest kent zijn plek en volgt. Bij winst vlieg je elkaar in de armen, bij verlies huil je samen of scheld je een ander verrot. Geen middenweg.”

Hij gaat verder: “Zelfs de taal in deze snelkookpan van testosteron is anders. Een taal die de recalcitrante gespreksleider niet machtig is. Wetten en regels zijn in deze ommuurde mini-maatschappij totaal niet te vergelijken met het normale leven. Van één wet is Wilfred duidelijk níét op de hoogte: je valt elkaar nooit en te nimmer af. Zéker niet naar buiten toe. Never. Niet doen. Een doodzonde onder voetballers. En Genee beging hem.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.