Voetbal4u.com

Eredivisie Veronica Inside ziet eerste vast lid verdwijnen na racisme-rel

Columnist Jan Dijkgraaf wil niet langer meer horen bij het radioprogramma Veronica Inside dat Wilfred Genee presenteert. Hij heeft dan ook zijn ontslag ingediend. Dat meldde hij vandaag in zijn vaste rubriek ‘Briefje van Jan’.

Dijkgraaf ergerde zich aan de ‘schijnheilige’ houding van ‘judas’ Genee tijdens de racisme-uitzending van VI, waarin ook hij Johan Derksen volop aanviel. “De weken na de racisme-uitzending veranderde je radioprogramma radicaal. Je kroop vol in de slachtofferrol en het moest allemaal anders. Positief. Vrolijk. Lief. Niet mijn kernkwaliteit als columnist. Ik beweer altijd dat ik als columnist niemands knecht ben. De dag na die geruchtmakende tv-uitzending van Veronica Inside spaarde ik jou”, schrijft Dijkgraaf aan Genee.

“Dus ik had het er daarna met mevrouw Dijkgraaf regelmatig over wat ik moest doen. Keurig mijn contract uitdienen en wekelijks tussen de bloemetjes en de bijtjes jouw show ’opvrolijken’ met een programma-onderdeel waar jij hoor- en zichtbaar al tijden geen reet aan vindt?”, vervolgt Dijkgraaf, die claimt nu 6000 euro mist te lopen. “Maar ik vind buikpijn vanwege mijn geloofwaardigheid ook een hoge prijs. De reden is eigenlijk heel simpel: ik wil mezelf in de spiegel kunnen blijven aankijken.”

De druppel die de emmer deed overlopen was dat Dijkgraaf zijn column over Gordon niet mocht voorlezen deze week: “Als ’Gordon’ namelijk ’Dreetje Hazes’ was geweest, hadden jullie zitten schateren in de studio. Nu het er eentje van Talpa is, kon het niet. Als ik dáár rekening mee moet gaan houden bij de keuze van mijn onderwerpen…” Talpa en Wilfred Genee willen beiden niet reageren op het vertrek van Dijkgraaf.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.