Voetbal4u.com

Spanje ‘Patrick Kluivert voorname kandidaat om Setien op te volgen bij Barcelona’

Een opvallend nieuwtje vanuit Catalonie. Patrick Kluivert zou namelijk kandidaat zijn om trainer te worden van FC Barcelona. Kluivert is zeer geliefd bij de spelers die hem graag volgend seizoen de functie zien vervullen. Dat meldt El Mundo Deportivo zondag.

Volgens MD is het nieuws dat de 44-jarige Nederlander mogelijk als eindverantwoordelijke op de bank zit tijdens de Champions League in augustus, zéér goed ontvangen in de kleedkamer. De spelers zien in Kluivert een vaandeldrager van het ‘Azulgrana-model’, die in staat is om de kleedkamer op te schudden. Daarmee zou hij precies brengen waar Lionel Messi om vroeg: intensiteit en karakter.

‘Kluivert is de leider op de bank die Barça nu ontbeert, de trainer die op hoog niveau heeft gespeeld in het Barça-shirt en weet hoe hij elke situatie moet benaderen’, schrijft de Catalaanse sportkrant. De relatie van de oud-spits met de kopstukken uit de selectie is bovendien uitstekend. Hij kent ook de talenten van de club goed, aangezien hij momenteel hoofd jeugdopleiding is. Kluivert ontfermde zich in Barcelona vooral over toptalent Ansu Fati, wiens doorbraak gelijkenissen vertoont met die van hemzelf bij Ajax.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.