Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Frenkie de Jong dwingt opmerkelijk status af bij Barcelona’

Frenkie de Jong heeft zijn eerste seizoen bij FC Barcelona er op zitten en collectief gezien was het geen best seizoen. Toch heeft de speler een bijzondere status weten af te dwingen.

Daniël Dwarswaard schrijft namens het Algemeen Dagblad: “Als miljoenenaankoop kun je het heel zwaar hebben bij FC Barcelona. Vraag het maar aan Philippe Coutinho (inmiddels speler van Bayern München) of Ousmane Dembélé. Antoine Griezmann kan er inmiddels ook over meepraten. Ze kwamen voor tientallen miljoenen met veel verwachtingen naar Barcelona, maar kregen of krijgen bakken vol kritiek van fans en media.”

“Oók Frenkie de Jong was een topaankoop van 75 miljoen (oplopend tot 86 miljoen). In tegenstelling tot de drie eerder genoemde spelers heeft de oud-Ajacied nog wél de gunfactor. Het beeld in Spanje van De Jong: hij heeft in zijn eerste seizoen zeker laten zien dat hij op termijn een dragende speler van de Spaanse grootmacht kan worden”, zo concludeert de AD-journalist.

Dwarswaard vervolgt: “Met hem wordt graag toegewerkt naar een ‘nieuw’ Barcelona dat weer moet swingen zoals het in de recente geschiedenis deed. (…) Waar het tumultueuze seizoen voor iemand als Griezmann niet als verzachtende omstandigheid voor zijn matige spel wordt opgevoerd, werkt dat bij Frenkie de Jong anders. Oók omdat hij zich voorbeeldig gedraagt en uitlaat (bijvoorbeeld over de verschillende posities die hij moet bespelen) heeft hij de gunfactor bij club en aanhang.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.