Voetbal4u.com

Eredivisie Oud-Ajacied bereikt persoonlijk akkoord met FC Groningen

Damil Dankerlui zet zijn carriere zo goed als zeker voort bij FC Groningen. Volgens het Algemeen Dagblad zal hij een krabbel zetten onder een contract tot medio 2022.

Het nieuws van het BD komt niet uit de lucht vallen: FC Groningen-trainer Danny Buijs bevestigde onlangs al dat zijn club belangstelling had voor Dankerlui. Doordat Willem II eind maart de optie in zijn contract had gelicht, moesten de Noorderlingen nog wel een transfersom betalen voor de 23-jarige ex-Ajacied. De nummer vijf en negen van het afgelopen Eredivisie-seizoen hebben echter een akkoord kunnen bereiken: nu is het woord aan Dankerlui en de FC Groningen-leiding.

De geboren Amsterdammer werd opgeleid bij Ajax en streek halverwege het seizoen 2017/2018 in Tilburg neer. Sindsdien kwam hij tot 65 officiële optredens in het rood-wit-blauw. Een onomstreden basiskracht was hij echter niet: Dankerlui heeft bij Willem II op alle posities achterin gespeeld, maar werd af en toe ook als middenvelder én als rechtsbuiten opgesteld.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.