Voetbal4u.com

Eredivisie Meesterscout: ‘Mohammed Kudus heeft wat weg van Clarence Seedorf’

Mohammed Kudus speelt de komende jaren in het shirt van Ajax. Meesterscout John Steen Olsen heeft hem de laatste twee jaren nauwlettend gevolgd bij FC Nordsjaelland.

“Eén van de grootste talenten van Denemarken. Het is een jongen met zoveel kwaliteit”, zegt Olsen in De Telegraaf over Kudus. “Technisch heel goed, en enorm snel. Ik heb hem samen met Henk Veldmate (hoofdscout van Ajax, red.) vaak aan het werk gezien. Ook hij is enorm enthousiast.”

Olsen denkt dat Ajax profijt kan hebben van de veelzijdigheid van Kudus. “Kudus kan sowieso op alle posities op het middenveld uit de voeten, maar voorin kan hij ook in de spits spelen of op rechts. Hij is daardoor zó interessant. Hij heeft wel iets weg van een jonge Clarence Seedorf, al hou ik er niet van om spelers te vergelijken met andere spelers. Kudus is uiteindelijk gewoon Kudus.”

De meesterscout vindt het niet gek dat Ajax liefst negen miljoen euro betaalde om de jonge Kudus los te weken bij Nordsjaelland. “Dat soort bedragen is normaal in deze tijd. Er was ook veel interesse voor Kudus.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.