Voetbal4u.com

Eredivisie AZ definitief in de Champions League-voorronde

De UEFA heeft beslist. Ajax krijgt het felbegeerde Champions League-ticket van de UEFA en AZ moet zich zien te plaatsen via de voorrondes.

De KNVB besloot eind april om Ajax tot nummer één van het afgebroken Eredivisie-seizoen uit te roepen: de Amsterdammers mogen hierdoor (hoogstwaarschijnlijk) rechtstreeks de Champions League in. AZ was als nummer twee veroordeeld tot het spelen van voorrondes. De Alkmaarders waren het hier niet mee eens en zochten naar juridische mogelijkheden om alsnog het eerste Champions League-ticket op te eisen.

De betrokken partijen verwachtten op maandag 3 augustus bericht van de UEFA over de beroepszaak van AZ. De Europese voetbalbond had zaterdag echter nog steeds niets laten horen, terwijl de loting voor de tweede voorronde al op maandag 10 augustus is. Inmiddels is duidelijk geworden dat AZ zijn hoop kan laten varen. De UEFA heeft via de officiële kanalen de lijst gedeeld met ploegen die maandag de koker in gaan: AZ is één van hen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.