Voetbal4u.com

Spanje ‘Ronald Koeman stelt harde eisen aan nieuwe werkgever Barcelona’

Ronald Koeman is topkandidaat om Quique Setien te gaan opvolgen als trainer van FC Barcelona. Wel heeft de bondscoach een aantal belangrijke eisen voordat hij gaat tekenen.

SPORT komt met een verrassende update. Voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft persoonlijk contact gehad met de bondscoach van Oranje en zou hem hebben gevraagd om deze klus te overwegen. Dit zou geen afwijzende reactie hebben opgeleverd, waar de Nederlander in eerder stadium nog resoluut aangaf pas ná het EK beschikbaar te zullen zijn. Nu lonkt zijn droombaan dus alsnog.

Koeman weet dat hij contractueel niet zomaar weg kan. Zijn Barcelona-clausule is pas medio 2021 te activeren en dus moet de clubleiding in onderhandeling met de KNVB over een forsere compensatie. Dat kan nog een probleem worden, zeker omdat de Nederlander eist dat de selectie deze zomer op de schop moet. Eerder liet de bondscoach al doorschemeren grote problemen te zien in de groep.

Onder goede omstandigheden wil Koeman deze baan op zich nemen. Echter, de oefenmeester gaat zijn EK-droom niet aan de kant schuiven om tien maanden Barcelona te komen leiden. Hij eist een minimaal driejarig contract in Camp Nou en dat zou betekenen dat Bartomeu met zijn eigen afscheid in aantocht een langdurige beslissing moet nemen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.