Voetbal4u.com

Spanje ‘Calvin Stengs moet Odegaard opvolgen bij Real Sociedad’

Het Spaanse Real Sociedad ziet in Calvin Stengs een goede opvolger van Madrid-huurling Martin Odegaard. Dit weet het Spaanse Noticias de Gipuzkoa te melden.

De 21-jarige Stengs kan zowel op het middenveld als in de aanval uit de voeten, maar zorgt vooral voor een dosis creativiteit. Na het vertrek van Ödegaard kan de Baskische ploeg dat goed gebruiken. Zijn leeftijd maakt hem extra interessant voor de club uit La Liga.

Er is wel één probleem: al sinds 2001 is Darko Kovacevic met 15,5 miljoen euro de duurste aankoop ooit bij Sociedad. Stengs heeft een marktwaarde van achttien miljoen euro volgens Transfermarkt, maar AZ zal waarschijnlijk méér vragen om Stengs te laten gaan. Sociedad moet dus een nieuw clubrecord vestigen om Stengs binnen te halen.

Het Spaanse medium denkt dat spelersmakelaar Mino Raiola de sleutelrol in handen heeft. Hij zou Stengs kunnen verleiden om voor Sociedad te kiezen, wellicht in combinatie met een riant doorverkooppercentage.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.