Voetbal4u.com

Eredivisie ‘KNVB neemt Frank de Boer als vervanger van Ronald Koeman’

Ronald Koeman staat op het punt om Oranje te verruilen voor een avontuur bij zijn droomclub FC Barcelona en dat zou betekenen dat de KNVB opzoek moet naar een vervanger. Volgens journalist Valentijn Driessen zou Frank de Boer de meest verstandige keuze zijn.

Een vertrek van Koeman is een probleem voor Oranje. “Die zullen op zoek moeten naar een opvolger. Nou, een opvolger van het kaliber Koeman is op dit moment niet vrij”, stelt Valentijn Driessen namens De Telegraaf. “Eigenlijk kan alleen Frank de Boer per direct instappen. Dat lijkt me een verstandige optie, als je kijkt naar wie vrij is.”

Driessen benadrukt dat een trainer elders afkopen onrealistisch is, aangezien de KNVB ‘niet in het geld’ zwemt. “Peter Bosz zou dan dé kandidaat zijn. Hij wil graag een keer bondscoach worden, maar ik denk dat Leverkusen dat niet toestaat.”

In de AD Voetbalpodcast zorgt De Boer voor een duidelijke ‘nee’. Mikos Gouka noemt Ajax-trainer Erik ten Hag en Bosz ‘de meest logische namen’, maar Maarten Wijffels ziet nog een verrassende optie: “Ik weet niet of hij het nog wil en fysiek kan, maar ik zou toch even aan zo’n Arsène Wenger denken. Hij is wel iemand die in onze stijl past, eerder wel contact heeft gehad met de KNVB en nu bij de FIFA in een rol zit waarin een vertrek niet onoverkomelijk is.”



Laat een reactie achter

Your email address will not be published.