Voetbal4u.com

Eredivisie Feyenoord test shirts op corona voor volledige zekerheid

Feyenoord heeft na het oefenduel tegen FC Twente (0-0) de shirts direct getest op sporen van corona. Ze werden na afloop direct afgeleverd bij het Erasmus MC in Rotterdam.

Het unieke onderzoek is een initiatief van clubarts Casper van Eijck, zo laat viroloog Annemiek van der Eijk weten aan Feyenoord TV. Zij legt uit: “Casper is nauw betrokken bij het team en heeft ons verzocht na te gaan of het virus is terug te vinden op de shirts. We verwachten het niet, vanwege het feit dat de spelers twee dagen voor de wedstrijd negatief zijn getest en alle maatregelen die worden getroffen, maar deze tests zorgen voor volledige zekerheid.”

Feyenoord wil er alles aan doen om zowel de eigen spelers als tegenstanders zo veilig mogelijk door de crisis heen te loodsen. Van der Eijk: “De club doet al heel veel om besmettingen te voorkomen, kijk naar alle regels voor de spelers en de maatregelen op trainingscomplex 1908. Dit onderzoek draagt daar nog verder aan bij.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.