Voetbal4u.com

Spanje ‘Ronald Koeman wil deze spelers naar Barcelona halen’

Ronald Koeman is nog altijd niet officieel gepresenteerd als nieuwe trainer van FC Barcelona maar volgens het medium SPORT zou hij zijn wensenlijstje al hebben ingeleverd bij de directie.

Wat Koeman betreft is één ding wel duidelijk: een vertrek van Lionel Messi is onbespreekbaar. De Nederlander wil een elftal rond de sterspeler bouwen en wil hem daarmee verleiden om te blijven. Wel loopt zijn contract af, dus overtuiging is vereist om nog een paar jaar op die manier door te kunnen.

SPORT schrijft dat Koeman meer wensen heeft ingeleverd. De Nederlander wil het salarishuis terugdringen en ruimte maken voor écht noodzakelijke aankopen. In de praktijk zal dat inhouden dat een aantal oudgedienden, waar Messi dus niet onder valt, moet vertrekken. Wel is haast geboden gezien de krappe tijd tot aan de start.

Koeman wil een team opbouwen met verschillende jonge en dynamische spelers. Het idee is om het team met drie of vier topspelers te versterken: een sterke verdediger, een linksback, een middenvelder en een spits die ook op de flanken uit de voeten kan. Op die manier denkt Koeman in ieder geval de eerste fase goed door te komen.One Comment

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.