Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Oranje-spelers willen dat Henk ten Cate nieuwe bondscoach word’

De spelers van Oranje willen dat Henk ten Cate de nieuwe bondscoach van Oranje gaat worden. De spelersraad zou hem naar voren hebben geschoven om Koeman op te volgen. Dat maakte Kees Jansma bekend tijdens de online talkshow van Voetbal International.

Het Nederlands elftal is na het vertrek van Ronald Koeman op zoek naar een nieuwe bondscoach. Als het aan de spelersraad ligt, die bestaat uit Virgil van Dijk, Kevin Strootman, Ryan Babel, Matthijs de Ligt en Daley Blind, wordt dat Henk ten Cate. De genoemde spelers geloven dat hij de lijn die Koeman inzette, voort kan zetten.

Naast de komst van Ten Cate, willen de spelers ook dat de rest van de technische staf in tact blijft. Dwight Lodeweges is nu de eindverantwoordelijke, maar zal onder Ten Cate weer als assistent fungeren. De ad-interim wordt geroemd vanwege zijn technische inzicht, zijn kennis en zijn omgang met de spelers en de staf. Ten Cate en Lodeweges kennen elkaar ook: ze waren in hun actieve carrière ploeggenoten en collega’s bij Al-Ittihad.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.