Voetbal4u.com

Hoofdnieuws Sneijder: ‘Van Gaal is op dit moment niet de juiste trainer voor Oranje’

Volgens recordinternational Wesley Sneijder is Louis van Gaal op dit moment niet de juiste trainer voor het Nederlands elftal. Hij heeft meer een voorkeur voor Henk ten Cate of Frank de Boer.

“Laat er geen misverstand over bestaan: ik vind Van Gaal ook een heel goede coach. Maar niet op dit moment voor deze selectie. Hij is gewoon niet de juiste persoon”, aldus Sneijder in De Telegraaf. “Als het aan het begin van een cyclus was geweest, had ik misschien iets anders gezegd, maar Van Gaal is Van Gaal en wil altijd alles naar zijn hand zetten. En wat er nu onder Koeman en Lodeweges is opgebouwd, moet je niet slopen.”

De nieuwe bondscoach moet voortborduren op het werk van zijn voorgangers, vindt Sneijder. “Als je Van Gaal binnenhaalt, weet je dat hij de hele organisatie naar zijn hand wil zetten. En zelfs als de KNVB bepaalt en Louis ermee akkoord gaat dat Lodeweges en Lodewijks in de staf blijven, dan gaat er van alles op de schop. Het systeem en de selectie. Hij is geen type dat alles bij het oude laat, maar iemand die zijn Van Gaal-stempel wil drukken.”
Lees meer

“Dat hij zo openlijk heeft gesolliciteerd, verbaast me niet”, vervolgt Sneijder. “Van Gaal houdt van het spelletje én van aandacht. (…) Nu instappen is natuurlijk een fantastische kans. Het EK en WK worden in 2021 en 2022 vlak achter elkaar gespeeld, dus valt de nieuwe bondscoach met zijn neus in de boter. En ik hoop dat dit Frank de Boer of Ten Cate wordt. Laat Van Gaal maar als fan van het Nederlands elftal voor de tv zitten, zoals ik dat ook doe.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.