Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Van Hanegem spijkerhard over prestaties Memphis Depay’

Memphis Depay kreeg na de 1-0 winst op Polen van afgelopen vrijdag de nodige complimenten over zijn spel maar Willem van Hanegem is uiterst kritisch.

‘Zijn we allemaal al uitgejuicht over de 1-0 overwinning van Oranje op Polen?’, vraagt Van Hanegem zich af in zijn column voor het Algemeen Dagblad. ‘Als ik de commentaren moet geloven, waren we onnavolgbaar. Dat heb ik zélf dus niet gezien, integendeel. Ik weet dat Memphis Depay net terug is van een zware blessure, maar dat betekent toch niet dat we vanaf nu alles wat hij doet moeten beoordelen als ‘fantastisch’?’

De Kromme stoort zich aan spel van Memphis, die ‘lekker deed wat hij zelf wilde’. ‘Hij liep overal, behalve in de punt van de aanval. Hij bracht de andere spelers daarmee in de problemen, ook al omdat de Polen defensief speelden en er nauwelijks ruimte was. Iemand moet hem vertellen dat het niet Memphis tegen Polen was, maar gewoon Oranje tegen Polen.’

‘De verleiding is natuurlijk groot om te doen wat hij deed. Dat snap ik heus wel. Dat zag je ook altijd bij Ajax, als de diepe spits daar eigenlijk alleen maar weg moest blijven. Dan liep Donny van de Beek vaak de lijn om naar hem te passen dicht, door zo diep te spelen en cross te lopen. Dat leverde Van de Beek vaak goals op en van een spits als Dolberg werd dan gezegd: Die kan er weinig meer van.’

Van Hanegem hoopt dat aanvoerder Virgil van Dijk optreedt. ‘Memphis blijft maar weglopen, in plaats van weer op te duiken in de spits. Dat kan niet. Van Dijk is dé leider en hij kan Memphis vertellen wat er wel en niet kan als je spits bent in een systeem met drie aanvallers tegen een zeer defensief spelende tegenstander.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.