Voetbal4u.com

Eredivisie ‘KNVB loopt blauwtje bij Peter Bosz als Koeman-opvolger’

Peter Bosz is niet geinteresseerd om momenteel bondscoach te worden van het Nederlands elftal. De KNVB heeft hem gepolst voor de baan maar dit heeft hij afgwezen.

Het Algemeen Dagblad schrijft op maandagochtend: “Wie er de komende weken ook wordt aangesteld als Oranje-bondscoach, eerste keus is hij zeker niet. De KNVB ving inmiddels al bot bij Frank Rijkaard en bij Peter Bosz. Een compromis dreigt.” De krant weet: “Toen de KNVB bij hem aanklopte in de zoektocht naar een opvolger voor Ronald Koeman als bondscoach, liet Frank Rijkaard weten geen trek te hebben in een terugkeer in het topvoetbal. Bij Peter Bosz was de bond al net zo snel klaar: de trainer van Bayer Leverkusen heeft een doorlopend en lucratief contract in de Bundesliga. Een tussentijds vertrek is voor de clubdirectie onbespreekbaar.”

Maar… hoe nu verder? “De KNVB is momenteel ‘de beschikbaarheid van kandidaten aan het toetsen’, zoals directeur Eric Gudde het zelf omschrijft. Rijkaard en Bosz zijn daarbij twee totaal verschillende karakters met een volledig andere visies, achtergronden en aanpak. Die constatering zegt veel over de kandidatenlijst van de bond, waarbij niet zozeer een helder profiel centraal staat, maar vooral naar een wenselijk compromis wordt gezocht.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.