Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Naam Frank de Boer zoemt steeds meer rond bij de KNVB’

Nu Peter Bosz en Frank Rijkaard hebben bedankt voor de functie als bondscoach van het Nederlands elftal moet de KNVB verder met haar zoektocht naar een opvolger voor Ronald Koeman.

Het Algemeen Dagblad schrijft op maandag: “Bij sommige trainers die wél vrij zijn (anders dan de bovengenoemde Bosz, die vastligt bij Bayer Leverkusen, red.), of die zelf verkapt solliciteerden, stuit hun kandidatuur op bezwaren. Bij Louis van Gaal bijvoorbeeld is de vrees dat hij te nadrukkelijk zijn stempel drukt. Die vrees leeft zowel in de directe omgeving van Oranje als in de top van de KNVB. Henk ten Cate is volgens insiders geen serieuze optie om karakterologische redenen.”

De krant vervolgt: “Over de oud-trainer van Ajax leven twijfels over diens ‘betrouwbaarheid’: zo liet Ten Cate in 2017 onder andere een journalist meeluisteren bij sollicitatiegesprekken met de bond over een mogelijk bondscoachschap. Los van iemands trainerscapaciteiten moet een bondscoach voor de top van de KNVB een representatief boegbeeld zijn.”

De Oranje-internationals willen dat er een zogenaamde ‘peoplemanager’ aangesteld wordt… “Spelers zoals Virgil van Dijk, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum pleitten voor een grote ‘eigen verantwoordelijkheid’ bij de spelers, en daarmee voor een zogenoemde peoplemanager, minder voor een dwingende coach die de teugels strak aantrekt.” De kans wordt steeds groter dat de KNVB straks uitkomt bij iemand als Frank de Boer.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.