Voetbal4u.com

Frankrijk Neymar na rode kaart: ‘Had hem in het gezicht moeten slaan’

PSG verloor gisteren voor de tweede keer op rij in de Franse competitie. Neymar kreeg in het in de wedstrijd aan de stok met Marseille-speler Alvaro Gonzalez die hem racistisch bejegend zou hebben.

“Ik was het slachtoffer van racisme”, zei Neymar in gesprek met Téléfoot. De sterspeler kon zijn emoties niet in bedwang houden en deelde in blessuretijd een kap uit aan de Spanjaard, die hij moest bekopen met een rode kaart en een waarschijnlijk lange schorsing. “Ik sloeg hem omdat hij een racist is. Ik heb spijt dat ik hem niet in zijn gezicht heb geraakt.”

De door Neymar beschuldigde verdediger Álvaro González ontkent in ieder geval met klem dat hij zich racistisch heeft geuit op het veld. “Er is geen plaats voor racisme”, zei hij op zijn Twitteraccount, met een foto waarop hij poseert tussen negen gekleurde teamgenoten. “Soms moet je leren te verliezen en dat accepteren binnen de lijnen.”

De Franse topper ontaardde in de slotfase in een heuse schoppartij. In de laatste minuten van de wedstrijd werden er liefst vijf rode kaarten uitgedeeld, nadat er eerder al dertien keer geel was gegeven. PSG is door de nederlaag een van de drie clubs die na twee speelronden op nul punten staan.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.