Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax naar pot 2 in CL-groepsfase na uitschakeling Benfica

Voor de loting van de groepsfase in de Champions League zal Ajax zijn ingedeeld in pot 2. Dit omdat Benfica gisteren werd uitgeschakeld door het Griekse PAOK Saloniki. Ze verloren daar met 2-1. Een eigen doelpunt van oud-Ajacied Jan Vertonghen opende de score in Griekenland.

Ajax ontloopt door de nederlaag van Benfica nu ploegen als Barcelona, Manchester City en Manchester United. Wel zou het nu onder andere RB Leipzig, Internazionale of Atalanta kunnen treffen vanuit de derde pot.

Naast het feit dat Ajax gestegen is naar pot 2 heeft de uitschakeling van Benfica ook een positief financieel effect. Op basis van de coëfficiëntenlijst verdeelt de UEFA ook een bedrag. Hoe hoger de club op die lijst staat, hoe groter het bedrag is dat binnenkomt. Omdat Ajax nu een plekje gestegen is, krijgt het ruim 1 miljoen euro extra.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.