Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Blessure Arjen Robben gevolg van gebrek aan kennis’

Arjen Robben viel afgelopen zondag al na een half uur uit met een blessure aan zijn lies. Inspanningsfysioloog Raymond Verheijen stelt dat dit wel te verklaren is.

In gesprek met De Telegraaf vertelt hij: “Als je bij de eerste competitiewedstrijd, tegen niet de minste tegenstander, vanaf minuut één alles-of-niets hanteert, ben je niet bezig met de kans van slagen. Dan krijg je dat emotie de ratio overstijgt. Het is een gebrek aan kennis en kennis is in het voetbal belangrijker, dan ervaring. Je kunt 15 jaar ervaring hebben, maar als je 14 jaar naar de kennis van één jaar handelt… Je moet ervaring omzetten in kennis en daar naar handelen. Zakelijk, het gaat niet alleen om ‘PSV’, maar om 34 wedstrijden.”

Verheijen denkt overigens wel dat er nog hoop is voor Robben: “In theorie kan zijn rentree slagen. Het tempo in de Eredivisie is niet het hoogste ter wereld.” Zelf liet de Bedumer eerder al weten: “Het is nu zaak niet weg te kwijnen in een hoekje, maar er met wat zelfspot om te lachen en met een positief gevoel verder te gaan.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.