Voetbal4u.com

Eredivisie Kieft kritisch op Virgil van Dijk: ‘Hij maakt fouten’

Wim Kieft heeft zich in zijn column in de Telegraaf kritisch uitgelaten over Virgil van Dijk. Hij vindt namelijk dat hij de laatste tijd onder de maat presteert.

In De Telegraaf schrijft hij: “Dat tactisch ongedisciplineerde stoort me bij Van Dijk, die nodig weer met twee benen op de grond gezet moet worden. Hij is niet scherp, gedraagt zich bij Oranje en Liverpool als de gearriveerde vedette, de grote coachende leider, die iets te veel laat merken dat hij zijn medespelers niet alles vindt.”

Dat is niet het enige: “Hij maakt fouten en loopt te vaak weg voor het defensieve handwerk in wedstrijden. Met zijn status moet hij juist vooropgaan in de strijd. Van Dijk heeft er lange tijd over gedaan om op internationaal topniveau te komen. Hij staat daar nu zo’n twee seizoenen, maar het is zaak dat Van Dijk heel kritisch op zichzelf blijft. Ook zijn omgeving heeft daarin een belangrijke rol. Het is niet erg als z’n trainers hem eens flink wakker schudden.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.