Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Niet één speler van Feyenoord is goed genoeg voor Ajax’

Marco van Basten heeft de selectie van Ajax veel hoger zitten dan die van Feyenoord. In het programma Rondo zegt hij dat ze de veters van de Amsterdammers niet eens mogen strikken.

“Ik keek eerst naar Feyenoord en daarna naar Ajax. Een andere wereld. Niet één speler van Feyenoord mag bij Ajax meedoen. Ik vind het jammer, want ik vind de competitie leuker als het verschil kleiner is. Maar het is zo’n groot verschil. Het lijken wel amateurs en professionals.” Ruud Gullit haakt in: “Ze konden geen twee à drie passes achter elkaar versturen. En alsnog hadden ze die wedstrijd moeten winnen, met die kansen op het einde. Ongelooflijk.”

Pas in extremis wist Feyenoord wat kansen te creëren tegen FC Twente. Van Basten: “Als de noodzaak er écht is, kan je in vijf minuten vier kansen creëren. Dat zie je ook bij PSV. Wat mis je dan in de mentaliteit in die negentig minuten? Dat is toch vreemd? Wanneer komt het besef vanaf minuut één? Dat is het verschil met een topclub.”

Na afloop van de wedstrijd in De Kuip toonde Steven Berghuis zich kritisch: “Slechte veldbezetting, laag tempo, weinig initiatief. Dat is niet iets heel erg nieuws.” Presentator Jack van Gelder verwacht dat de aanvaller nog vertrekt: “Ik heb het idee dat hij op 5 oktober niet meer bij Feyenoord speelt. Als je je zo uit, heb je het toch een beetje over wij en ik.” Van Basten heeft het laatste woord: “Als hij ook nog weggaat bij Feyenoord, blijft er wel heel weinig over.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.