Voetbal4u.com

Eredivisie Van Hanegem vreest Frank de Boer: ‘Ajax-spel was zo saai’

Frank de Boer is topkandidaat om de nieuwe bondscoach te worden van Oranje. Iets wat Willem van Hanegem vreest. Dat Henk ten Cate en Louis van Gaal niet eens zijn gebeld door de KNVB, verrast De Kromme.

De Boer voert deze week afrondende gesprekken in Zeist en wordt mogelijk op korte termijn gepresenteerd, nadat Frank Rijkaard en Peter Bosz om verschillende redenen niet haalbaar bleken. Van Hanegem heeft de selectieprocedure van de KNVB met verbazing gezorgd.

‘Eerst belden ze een stomverbaasde Frank Rijkaard, die al jarenlang het voetbal slechts zijdelings volgt. Daarna belden ze Peter Bosz, waar Jan Smit en Nico-Jan Hoogma precies van wisten hoe zijn contract eruitzag en die deed het natuurlijk ook niet. En toen kwamen ze uit bij Frank de Boer’, schetst hij de zoektocht in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

‘Ik hoop dat hij het goed zal doen, hoor, laat dat duidelijk zijn’, vervolgt Van Hanegem over De Boer. ‘Maar echt goed presteerde hij niet de laatste jaren. Bij Ajax pakte hij vier titels, maar bij de laatste twee moesten de mensen af en toe wakker gemaakt omdat het spel zo saai was.’

Van Hanegem had graag gezien dat Ten Cate gebeld was. ‘Louis van Gaal is ook niet gebeld en dat zou alles te maken hebben met het idee van de spelersgroep. Die denkt dat een coach die alles naar zich toe trekt niet bij deze groep past. Dat kan, zeg ik eerlijk. Maar dat betekent wel dat ze het meteen waar zullen moeten maken als De Boer straks ja heeft gezegd. Zij willen dit ingeslagen pad volgen, dat brengt verantwoordelijkheid met zich mee.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.