Voetbal4u.com

Frankrijk ‘Lyon wilde Memphis Depay voor maar acht miljoen laten gaan’

Memphis Depay heeft de laatste dag van de transferperiode nog maar acht miljoen euro gekost. Zo graag wilde zijn club Olympique Lyon hem van de hand doen. Desondanks kon de club van Ronald Koeman de deal niet rondmaken en zal het in elk geval nog enkele maanden moeten wachten.

Dat schrijft El Mundo Deportivo althans. Dat bedrag is vele malen lager dan de vijftig miljoen euro, waar de vraagprijs in de zomer op begon. Lyon liet de prijs al snel zakken naar 25 miljoen euro exclusief enkele bonussen, maar ook dat bedrag ging door de helft. Uiteindelijk ging Jean-Michel Aulás akkoord voor een bedrag van slechts acht miljoen euro, met nog wat bonussen. Dat is nog lager dan de eerder gecommuniceerde vijftien miljoen.

Desondanks kon de overgang geen doorgang vinden, want er vertrok geen speler meer en dus kon FC Barcelona niet voldoen aan de financiële regels van La Liga bij het aantrekken van Memphis. Aulas liet al weten dat Lyon baalt, omdat het nu mogelijk een transfersom misloopt voor Memphis.

Ondanks dat alle partijen uiteindelijk akkoord waren over een transfer, verkaste Memphis dus niet naar Camp Nou. Dat betekent echter niet dat de Oranje-international in de toekomst niet alsnog naar FC Barcelona vertrekt. De Catalaanse club kan in de winter een nieuwe poging wagen. En dat gaat Barça ook doen, volgens Sport. Komt het dan (weer) niet rond, dan kan Memphis volgend jaar zomer transfervrij worden aangetrokken.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.