Voetbal4u.com

Eredivisie Traditionele top 3 uitgenodigd bij KNVB: ‘De clubs bepalen of we dit doen’

De komst van de zogeheten BeNeLiga komt een stapje dichterbij. Bert Habets, projectleider van de onderzoeken naar grensoverschrijdende competitie, is op de KNVB Campus in Zeist in gesprek gegaan met alle clubs uit België en Nederland die met het plan te maken hebben.

Habets wilde bij de clubs begrip creëren voor het BeNeLiga-plan. “Ik had me voorbereid op kritische sessies”, zegt hij tegenover de NOS. “En men was ook kritisch, maar met een positieve grondhouding. Het gaat erom dat men de logica achter het initiatief begrijpt. Maar dat men ook wel ziet dat dit een antwoord kan zijn om in het internationale voetbalgeweld een betere positie in te nemen.”

De gesprekken met de eerste Nederlandse clubs, te weten Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, FC Utrecht en Vitesse, verliepen volgens Habets positief. “Tegelijkertijd zeg ik er ook bij dat er nog heel veel werk verzet moet worden. Ik zie dit als een startpunt in de dialoog met clubs. Want uiteindelijk bepalen alle clubs of we dit gaan doen met elkaar en hoe we de eventuele vervolgstappen gaan vormgeven.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.