Voetbal4u.com

Eredivisie ‘We hadden één speler heel graag naar Ajax gehaald, dat is niet gelukt’

Marc Overmars de technisch directeur van Ajax kijkt met een goed gevoel terug op de transferperiode. Alleen had hij één speler wel graag nog binnengehaald maar dat is niet gelukt. Wie dat is, verklapt hij niet. Soms mislukken dingen, geeft de directeur voetbalzaken aan.

Ajax deed goede zaken met het aantrekken van onder meer Antony, Mohammed Kudus en Davy Klaassen. Daarnaast werden sterkhouders als Andre Onana en Nicolas Tagliafico, van wie verwacht werd dat ze zouden vertrekken, behouden. “Het is altijd een hele spannende en hectische periode”, zegt Overmars tegen Ajax TV, via FOX Sports.

“Je probeert zoveel mogelijk zekerheid voor je elftal te creëren en wil bepaalde jongens houden, maar we hebben ook afspraken gemaakt met een aantal spelers dat een transfer verdient. Daar moet je allemaal op anticiperen. Je bent continu bezig met verschillende fases en keuzes”, zegt Overmars, die onder meer Donny van de Beek, Joël Veltman en Hakim Ziyech liet gaan.

Overmars had nog één speler willen hebben. “Je wilt bepaalde verwachtingen neerzetten. Op een aantal punten hadden we misschien een andere keuze willen maken. Ik ga even terug naar mijn eigen tijd: ik was bij Arsenal derde keuze. Wenger wilde eerst twee anderen halen. Dat lukte niet, dus kwamen ze bij mij terecht. Zo lopen dingen, dus ook bij ons. Ik geef eerlijk toe dat we één speler heel graag gewild hadden, dat is niet gelukt.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.