Voetbal4u.com

Engeland Van Persie belde Arsenal voor terugkeer, maar het was onmogelijk

In zijn Fenerbahce-tijd heeft Robin van Persie een poging gewaagd om terug te keren bij Arsenal. Dit weet manager Arsene Wenger te melden. Hij ging hier niet op in omdat de club aan het verjongen was.

Van Persie speelde tussen 2004 en 2012 voor Arsenal en vroeg later of hij terug mocht keren in het Emirates Stadium. “Hij belde me op omdat hij graag terug wilde komen”, vertelt Wenger in zijn boek, opgetekend door The Manchester Evening News. “Het was onmogelijk: hij was aan het einde van zijn carrière en wij investeerden op dat moment in jonge spelers.”

Eerder kreeg de Franse manager de hoon van de fans over zich heen toen hij Van Persie aan Manchester United verkocht. “We konden het niet afwijzen”, zegt Wenger nu. “Het lukte me om zijn transfersom op 24 miljoen pond te krijgen, destijds een enorm bedrag voor een speler die nog maar een jaar contract heeft. Ik dacht alleen maar aan onze club.”

Van Persie speelde tot 2017 nog voor Fenerbahçe, waarna hij terugkeerde bij Feyenoord. In het seizoen 2018/2019 nam hij afscheid van het professionele voetbal met zestien competitietreffers.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.