Voetbal4u.com

Hoofdnieuws Italiaanse media: ‘We zijn verpletterd door een absolute kampioen’

Nederland speelde gisteren in de Nations League met 1-1 gelijk tegen Italie. Toch hadden de Hollanders het beste van het spel. je zou kunnen zeggen dat ze de morele winaar waren van de avond. Dat vinden ook de Italiaanse media, die duidelijke hogere verwachtingen hadden.

Zo trekt La Gazzetta dello Sport de vergelijking met de ontmoeting van vorige maand in de Johan Cruijff Arena, waar Oranje werd gedeclasseerd door de Italianen. “Het was niet het Nederland van Amsterdam. Nog nooit heeft een team ons zo verpletterd sinds we ‘dit’ Italië zijn.”

Ook La Repubblica merkt een groot verschil. “Dit keer domineerden de Azzurri niet dankzij de intuïtieve keuze van De Boer voor een 3-5-2 of 5-3-2 formatie, waarmee hij het Italiaanse zenuwcentrum in de problemen bracht.”

Il Corriere dello Sport is vooral lyrisch over Frenkie de Jong: “Nederland had het moeilijk tegen Italië, maar bleef in de wedstrijd door de geometrieën van Frenkie de Jong, de absolute kampioen van waaruit het hele spel van Nederland begint. Hij danst met de bal en laat de Azzurri op zijn ritme dansen. Pure voetbalintelligentie.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.