Voetbal4u.com

Eredivisie Frenkie de Jong haalt uit naar critici: ‘Stemmingsmakerij’

Frenkie de Jong heeft een tikje uitgedeeld aan de Nederlandse media. De middenvelder geeft aan dat de Oranje-selectie niet in een vormdip zat, maar dat mensen dat voornamelijk door de media werd aangepraat.

“Ik vond niet dat we echt in een dip zaten, dat praten mensen ons aan. Vooral jullie”, geeft De Jong lachend aan in gesprek met de NOS. “Het is niet zo dat wij zelf van de leg raken, maar in Nederland heerst er dan een stemming: ze zijn overschat. Ik denk dat we vandaag hebben laten zien dat we een goed team zijn.”

De Jong geeft aan dat kritiek vanuit de media niet erg is, maar dat er op die manier wel een verkeerd beeld geschetst wordt. “Analisten mogen er wat van vinden, dat is niet erg. Je creëert een stemming onder het volk, maar het is niet zo dat wij dat zo voelen.”

Over het spel tegen Italië was De Jong tevreden, al was hij liever met drie punten teruggekeerd naar Nederland. “Je had hier moeten winnen om aan kop te komen”, sluit de Barcelona-middenvelder af.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.