Voetbal4u.com

Champions League ‘Erik ten Hag ging gigantisch in de fout tegen Liverpool’

Ajax verloor midweeks in de Champions League met 0-1 van Liverpool. Analist Wim Kieft vond dat de Amsterdammers tegen de Engelse kampioen van hun eigen kracht uit moesten gaan. Trainer Erik ten Hag koos opeens voor een 4-4-2-opstelling, maar de oud-voetballer schrijft in zijn column in De Telegraaf dat de coach dit niet had moeten doen.

Kieft stelt namelijk: “Jammer dat Ajax te veel ontzag toonde voor Liverpool. Als je visitekaartje door de geschiedenis heen dominant voetbal is met een 4-3-3-systeem en je daarmee anderhalf jaar geleden de halve finale van de Champions League haalt, dan moet dat ook het uitgangspunt zijn tegen Liverpool. Niet een tactische variant van 4-4-2.”

Hij gaat verder: “Door de snelle blessure van Mohammed Kudus moest trainer Erik ten Hag er snel op terugkomen en kwam Dusan Tadic in de spits te spelen. Bij alle gevaarlijke momenten rond het strafschopgebied zag je dat hij de spil was waar alles om draaide. Je moet Ajax nageven dat er kansen waren om er iets uit te slepen, maar de kwaliteit ontbrak om Liverpool op de knieën te krijgen.”

Dat is ook wel weer logisch… “Je kan niet ongestraft in 2,5 jaar tijd een half elftal verkopen zonder dat je kwaliteit en niveau inlevert. Dat zal vanuit de technische staf ook de achtergrond zijn geweest van de aanpassingen tegen Liverpool.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.