Voetbal4u.com

Eredivisie ‘KNVB is helemaal klaar met woedend PSV’

PSV wist gisteren eenvoudig met 4-0 te winnen van ADO Den Haag. De eindhovenaren wilden deze wedstrijd eigenlijk niet spelen en deden hiervoor een verzoek bij de KNVB. Deze werd tot onvrede afgewezen.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat PSV zowel woensdag als zaterdag om uitstel heeft gevraagd. “Nu door te wijzen op het beperkte aantal fitte spelers in de A-selectie: twaalf slechts, een handvol ‘reguliere’ blessures meegerekend. Bij onder anderen Philipp Max dreigde volgens PSV overbelasting. De club heeft daarmee, zo stelt het met de medische verklaringen van de clubarts in de hand, één speler minder beschikbaar dan de vastgestelde ondergrens van twaalf veldspelers en een keeper.”

Tevergeefs, tot onbegrip van PSV. Maar weet het AD: “Andersom leidt het optreden van Gerbrands, die vrijdag wél voor de NOS-camera’s uithaalde, tot grote irritatie in Zeist. Afgelopen dinsdag nog riep KNVB-directeur Eric Gudde alle clubs bijeen voor een urgente videocall. De boodschap: juist nu zijn solidariteit en wederzijds begrip geboden. Ga vooral geen discussie in het openbaar beslechten, want dat is slecht voor de hele bedrijfstak, dat in de lobby richting politiek Den Haag – juist nu – geen ordinaire conflicten kan gebruiken. Maar alle clubs hadden nog niet ingestemd met die boodschap, of Gerbrands haalde drie dagen later hard uit naar de bond.”

Dat is niet alles, zo voegt het dagblad toe: “In omgekeerde richting leeft er ook in dat opzicht grote ergernis in Zeist: op vergaderingen met de KNVB laat Gerbrands zich zelden tot nooit zien. PSV stuurt vrijwel consequent Peter Fossen, operationeel directeur van de club. Dat was ook in de bewuste videocall van dinsdag het geval.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.