Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Ajax gaat aantreden met noodopstelling tegen Midtjylland’

Het is nog maar de vraag met welke spelers Ajax vanavond zal gaan aantreden tegen FC Midtjylland. Ryan Gravenberch, Andre Onana en Dusan Tadic zijn positief getest maar bevinden zich toch op Deense bodem. Ze hopen dat een tweede test namelijk negatief zal uitvallen.

Oefenmeester Erik ten Hag liet gisteren op zijn persconferentie weten: “De regels verschillen per land. Zij beslissen en daarmee hebben we te dealen. En dat zullen we ook doen. We hebben nog steeds goede spelers op verschillende posities. Ik zeg altijd: je kunt geen titels winnen met elf spelers. Ik heb de afgelopen maanden ook veel gerouleerd. Dit is een van de redenen, omdat elk team ermee te maken kan krijgen.”

De coach vervolgde zijn verhaal: “Laten we blij zijn dat we kunnen voetballen met regels die onze gezondheid waarborgen. Maar het kan niet zo zijn dat die regels per land verschillen. Ook binnen de Europese Unie, terwijl we er in één competitie spelen. Dat is geen fair play, dat gaat richting competitievervalsing. Daar kan de UEFA niks aan doen. In de EU verwacht je overal dezelfde regels.”

Het Algemeen Dagblad heeft bij het formeren van zijn verwachte opstelling geen rekening gehouden met de aanwezigheid van Gravenberch, Tadic en Onana. Ook de naam van Davy Klaassen, die vrijwel zeker niet welkom is in Denemarken vinden we niet terug…

Opstelling volgens AD: Scherpen; Klaiber, Schuurs, Martínez, Tagliafico; Blind, Mazraoui, Promes; Neres, Traoré en Antony.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.