Voetbal4u.com

Engeland ‘Manchester City heeft spijt en meldt zich in de winter bij Ajax’

Manchester City wil in de winterstop Ajax gaan beroven van Nicolas Tagliafico. Ze hebben deze zomer niemand aangetrokken voor de linksbackpositie en hebben daar nu spijt van.

Door de coronacrisis is de druk op de City-selectie dit seizoen nóg zwaarder dan normaal gesproken. Manager Pep Guardiola heeft daarom een brede selectie nodig, maar de linksbackpositie voldoet niet aan zijn wensen. Met Benjamin Mendy en oud-PSV’er Oleksandr Zinchenko zijn er twee opties beschikbaar, ware het niet dat beiden niet structureel het gewenste niveau halen. De Oekraïner speelt zelfs nauwelijks.

In de zomer was er al sprake van dat Tagliafico gehaald zou worden als Zinchenko zou vertrekken, maar dat gebeurde niet. Volgens de Football FanCast wil Manchester City in januari alles uit de kast trekken om de Ajax-verdediger alsnog naar de Premier League te halen. De Argentijn was afgelopen zomer relatief goedkoop op te halen dankzij een interne afspraak, maar de juiste aanbieding bleef uit. City zou intern van ‘een blunder’ spreken.

Guardiola, die recentelijk João Cancelo maar opstelde als linksback, ziet in Tagliafico nog altijd de juiste man voor City. In Manchester is men er zeker van dat zowel Ajax als de linksback akkoord gaat als er een acceptabel bod op tafel komt.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.