Voetbal4u.com

Champions League ‘Ajax verder in de problemen vanwege coronaschandaal’

Ajax wist de Champions League-wedstrijd tegen Midtjylland met 1-2 te winnen maar verder heeft het voor een grote rel gezorgd. De spelers, Tadic, Gravenberch, Onana en Labyad werden namelijk ingevlogen via een lijnvlucht en dat is tegen de regels van de UEFA.

De Europese voetbalbond schrijft voor dat clubs in dergelijke situaties (het later invliegen van spelers die tóch negatief testen op het coronavirus) gebruik moeten maken van een privéjet. Diverse Deense kranten trokken gisteren aan de bel en het werd duidelijk dat de UEFA een disciplinaire zaak gaat starten.

Blijft de voetbalbond zélf echter wel buiten schot? Volgens Ekstra Bladet niet, want dat medium weet dat de UEFA-afgezant bij het Champions League-duel in de MCH Arena een blanco rapport ingeleverd heeft. En als Ajax de regels aan zijn laars gelapt heeft, zit daar (volgens de Denen) wel een beetje een luchtje aan…

De bovengenoemde krant noemt dit oneerlijk en wijst naar Lokomotiv Moskou en Ferencváros. De Russen en de Hongaren kregen een boete van 5000 euro van de UEFA wegens het ‘onvoldoende bewaren van afstand’. Bayern München werd zelfs gestraft met een boete van 10.000 euro vanwege een ‘te late aftrap’.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.