Voetbal4u.com

Italië ‘Matthijs de Ligt geeft masterclass bij Juventus’

De Italiaanse media is lyrisch over de terugkeer van Matthijs de Ligt bij Juventus. De mandekker was de afgelopen maanden niet inzetbaar vanwege een slepende schouderblessure. Gisteren wonnen ze met 3-0 van Dinamo Kiev in de Champions League en volgens de media gaf De Ligt een ware masterclass.

De Corriere della Sera beloont het optreden van de stopper met een zes: “Met een fout bezorgde hij Dinamo de grootste kans, best bijzonder voor hem. Ervoor en erna speelde hij solide en was hij betrouwbaar.” Tuttomercatoweb zit weer een half puntje lager: “Hij bezorgde Szczesny met zijn slippertje overwerk. Verder was het business as usual, met af en toe meer problemen dan normaal.”

Goal geeft De Ligt een 6,5, maar JuveNews en Eurosport een zesje. Het laatstgenoemde medium schrijft: “Zoals de hele verdediging, is er niet iets speciaals over hem te melden. De aanvallers van Dynamo werden onder controle gehouden, hij was zorgvuldig.”

Volgens Squawka gaf de Oranje-international een ‘verdedigende masterclass’ in Kiev. De Ligt won al zijn (lucht)duels en troefde met 91 balcontacten, zes balheroveringen, vier tackles, drie onderscheppingen, tachtig passes en een passzuiverheid van 95 procent de andere Juventus-verdedigers (Leonardo Bonucci en Merih Demiral) ruimschoots af.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.