Voetbal4u.com

Eredivisie Toon Gerbrands ziet probleem van 10 á 12 miljoen bij PSV

De coronacrisis hakt er bij iedereen hard in en ook PSV wordt niet gespaard. Toon Gerbrands de directeur van de Eindhovenaren denken dat ze hierdoor een probleem van tussen de 10 á 12 miljoen euro voor moeten oplossen.

Het spelen zonder publiek laat zijn sporen na, zegt de directeur. “We spelen binnenkort een Europese wedstrijd. Mét publiek was dat anderhalf miljoen euro extra geweest. Voor één wedstrijd”, vertelt de beleidsbepaler. “We hebben een aantal knoppen om aan te draaien.”

Met name het verkopen van spelers kan goed nieuws zijn voor PSV, wat de financiën betreft. “In ons businessmodel zit elk jaar dat we drie, vier, vijf spelers verkopen.” Volgens Gerbrands betekent dat niet dat PSV in de zomer per se de grote namen moet verkopen. Blij is de directeur wel dat het voetbal ondanks de lockdown-situatie gewoon doorgaat. “Als dat niet zou zijn gebeurd, was nu heel de bedrijfstak ongeveer weg. We zijn een heel kleine groep mensen die drie keer per week wordt gecontroleerd. We leven in een bubbel”, stelt Gerbrands.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.