Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Clubloze Lasse Schone ziet terugkeer bij Ajax wel zitten’

Lasse Schone heeft een akkoord weten te bereiken met Genoa over het verscheuren van zijn contract. Hij is dus weer een vrij man. De 34-jarige middenvelder wil graag mee met Denemarken naar het EK deze zomer en wil daarom meer aan spelen toe gaan komen.

Het Italiaanse avontuur van Schöne heeft anderhalf jaar geduurd. De middenvelder kwam de afgelopen maanden niet meer aan spelen toe nadat Genoa hem niet inschreef voor de eerste seizoenshelft van de Serie A. “Dat mijn contract nu is ontbonden, is het beste voor beide partijen”, begint hij. “Het eerste jaar ging hartstikke goed, ik speelde alles. Al hoopten we natuurlijk hoger te staan. Het laatste halfjaar was de situatie heel anders. waardoor ik ben blij ben dat het nu zo ver is dat ik transfervrij ben.”

Met zijn gezin keert Schöne binnenkort terug naar Nederland. “Daarna zien we wel. Dan ga ik rustig nadenken over mijn toekomst. Natuurlijk zijn we daar op de achtergrond al mee bezig, maar het nieuws is nu nog heel vers. Ik ben er blij mee en heb vooral zin in een nieuwe uitdaging, in nieuwe avonturen”, vervolgt de middenvelder, die ondanks een gebrek aan wedstrijdritme fit is. “Nou, een weekje trainen zou wel lekker zijn. Maar ja, daarna ben ik gelijk inzetbaar. Ik voel me goed en fit.”

Hoe kijkt hij aan tegen een terugkeer op het oude nest? “Ajax zit áltijd in mijn hoofd, dat hoef je me niet te vragen. Ajax is mijn club en ik heb er een geweldige tijd gehad, dus zeg nooit nooit. Het is niet onrealistisch. Het zou kunnen. Ik weet wel dat ik het qua niveau aankan. En qua fitheid ook, als ik een weekje getraind heb. Maar er is nog een partij bij betrokken, hè.”

Of het Ajax wordt of een andere club: Schöne wil ‘op niveau’ blijven spelen met het oog op het EK de komende zomer..”Mijn gevoel moet goed zijn en ik wil mijn plezier terugvinden”, aldus de Deen, die een stap naar de zandbak niet in zijn hoofd heeft zitten. “Dat zou wel botsen met wat ik net zei, dat ik graag op een goed niveau wil spelen en het EK wil halen. Maar goed, ik kan zoveel willen, er moet wel iets interessants komen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.