Voetbal4u.com

Eredivisie Dick Advocaat: ‘Dat wordt makkelijk tegen Ajax’

Zondag staat de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord op het programma. De Rotterdammers kende een goede generale door gisteren met 1-0 te winnen van PEC Zwolle maar het spel was onder de maat.

“Ik zag geen beleving en geen strijd”, vertelde trainer Dick Advocaat aan ESPN. “De eerste helft was heel pover, de tweede helft ging nog wel. Maar ik ben blij met de drie punten. Als we zondag weer zo spelen, dan zijn we kansloos.”

Na een povere eerste helft greep Advocaat in de rust met twee wissels in. Hij haalde Bryan Linssen en Mark Diemers naar de kant en bracht Luis Sinisterra en Ridgeciano Haps binnen de lijnen. Sinisterra maakte de winnende treffer. “Tijdens de rust kon ik al mijn spelers wel wisselen”, erkende de trainer van de Rotterdammers. “Misschien speelt het toch mee dat ze niet geblesseerd willen raken richting de Klassieker en daardoor op halve kracht de duels ingaan, maar ik weet het zelf eigenlijk ook niet zo goed.”

Advocaat was te spreken over de maker van het winnende doelpunt. “Hij is een creatieve speler. Hij kan een speler uitspelen. En hij kan scoren. Dat heb je weer gezien. Maar hij heeft wel, mede door zijn blessures in de afgelopen periode, nog een lange weg te gaan.” De sterke invalbeurten van Sinisterra en ook Haps zijn, om fysieke redenen, geen garanties voor een basisplek tegen Ajax. “Beiden kunnen nog geen hele wedstrijd spelen, dus we moeten de komende dagen een plan maken hoe we dat gaan aanpakken.”

Feyenoord heeft nu evenveel punten als Ajax en Vitesse, dat dinsdag met 1-0 van FC Utrecht won. Advocaat gaat donderdag rustig voor de televisie zitten als Ajax tegen FC Twente speelt. “Ik ga Ajax eens goed bekijken”, stelde hij. ‘Maar het wordt een makkelijke voorbereiding voor mij. Tegen Ajax wil iedereen wel gaan. Daarvoor hoef ik niemand te motiveren.” Het duel tussen Ajax en Feyenoord begint zondag om 16.45 uur in de Johan Cruijff ArenA en staat onder leiding van Danny Makkelie.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.