Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Niet meer de Frenkie van Ajax, dit is de Frenkie van de toekomst’

Frenkie de Jong was gisteren volop aanwezig in het bekerduel van zijn club tegen Real Sociedad. Hij scoorde, was betrokken bij de tegengoal en miste een penalty tijdens de strafschoppenreeks. Toch was de Spaanse media lyrisch over zijn optreden.

Barcelona en Sociedad streden in Córdoba om een ticket voor de finale van de Supercopa. Het werd een thriller: de avond van De Jong bereikte rond 23.30 uur het kookpunt toen hij in de penaltyserie (na verlengingen stond het nog steeds 1-1) als eerste moest aanleggen. De Jong miste, maar Marc-André ter Stegen was de reddende engel.

‘De Jong speelde een geweldige wedstrijd en was overal. De wedstrijd ging letterlijk door zijn hoofd, voeten en handen’, schrijft Marca. ‘Na zijn doelpunt veroorzaakte hij een penalty die te vermijden was. Dat gezegd hebbende: zijn wedstrijd was veel meer dan de twee goals. Het is goed om hem zo kalm te zien. Elke dag wordt hij beter.’

Barça-trainer Ronald Koeman schuift De Jong steeds meer naar voren en dat bevalt de Spaanse pers goed. Marca: ‘Bij zijn goal verkleedde de Nederlander zich als spits, waarmee hij de verwachtingen van Koeman inloste. Half middenvelder, half aanvaller: De Jong was onvermoeibaar in een achtbaan van een wedstrijd.’

De Catalaanse sportkrant Mundo Deportivo noemt de rake kopbal van De Jong ‘spectaculair’. ‘Zijn derde doelpunt in een maand’, weet MD. ‘Met zijn nieuwe verticale rol is hij één van de belangrijkste aanvallers bij Barça.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.