Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Vertrek Noa Lang is ook voor Ajax goed’

Erik ten Hag en Marc Overmars hadden graag Noa Lang voor Ajax behouden maar toch kwamen ze er samen niet uit. Dit zegt technisch directeur Marc Overmars in een interview.

“We wilden hem na zijn verhuur aan FC Twente niet opnieuw verhuren. Alleen zijn zicht op speeltijd bij ons was beperkt. Hij had Dusan Tadic voor zich. En ook spelers zoals Quincy Promes, Antony en David Neres. Ondanks dat wilden we wel verlengen, maar we kwamen er ook financieel niet uit”, legt Overmars uit aan De Telegraaf.

“Club Brugge was geïnteresseerd en deed hem een goed voorstel. En wij konden een mooie transfersom krijgen”, vervolgt de Ajax-directeur. Lang is verhuurd met een verplichte koopoptie van naar verluidt zes miljoen euro. “Soms is het beter om afscheid te nemen, dit is ook voor Ajax goed.”

Volgens Overmars moet de jeugdopleiding ‘ook betaald worden’. “Dan is het ook goed om een categorie spelers te hebben waar je miljoenen voor ontvangt, die het eerste net niet halen”, aldus de directeur, die weet hoe graag Lang wilde slagen in Amsterdam, maar blij is met zijn goede start in België.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.