Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Spartak legt drie opties neer bij Ajax voor transfer Promes’

Terwijl een deal tussen Ajax en Spartak over de transfer van Quincy Promes in kannen en kruiken leek is de transfer nog steeds geen feit. En dat heeft alles te maken met het steekincident waar Promes van verdacht wordt te berokken zijn geweest. De Russen hebben nu drie opties neergelegd in Amsterdam om alsnog een akkoord te bereiken.

De club wil zijn positie versterken nu de mogelijke strafrechtelijke vervolging nog altijd boven het hoofd van Promes hangt. Spartak heeft drie opties voor een deal neergelegd bij Ajax. De eerste is een verhuur met optie tot koop aan het einde van het seizoen, terwijl de tweede optie gesplitste betalingen behelst met de mogelijkheid tot ontbinden van het contract als Promes terug moet naar Nederland vanwege de zaak.

De derde optie die Spartak aan Ajax heeft voorgesteld, is dat Spartak de volledige transfersom op tafel legt voor Promes. Mocht de Nederlander terug moeten naar zijn vaderland vanwege de rechtszaak, dan moet Ajax een deel van de transfersom terugbetalen aan Spartak. Dat bevestigt de club aan Sport-Express. Ajax heeft vandaag nog niet op het voorstel gereageerd. “We hebben Ajax drie opties gegeven om een deal te sluiten”, zegt een pr-manager tegen het Russische dagblad. “Spartak is bereid om te onderhandelen en wil flexibel zijn zodat we tot een akkoord kunnen komen.”

Bij Spartak Moskou bewaart men zeer positieve herinneringen aan Promes, die tussen 2014 en 2018 in Rusland speelde. Hij werd daar onder meer verkozen tot Speler van het Jaar. Promes verkaste in 2018 naar Sevilla, dat hem later voor zestien miljoen euro verkocht aan Ajax. Het is de vraag hoeveel Spartak ditmaal gaat betalen voor de aanvaller. Bij Ajax is Promes dit seizoen veel minder dominant dan vorig seizoen. Bovendien hebben de Amsterdammers met Oussama Idrissi al een opvolger aangetrokken.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.