Voetbal4u.com

‘Brenner was derde keuze bij Ajax na Haller en Jovic’

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

Een opmerkelijke transfer vond er onlangs plaats. De Braziliaan Brenner verkaste namelijk naar het FC Cincinnati van Jaap Stam. En dit terwijl hij al maandenlang werd gelinkt aan Ajax.

Afgelopen winter zocht Ajax naar een spits en volgens De Telegraaf was Brenner de derde optie die op het lijstje stond. Sébastien Haller was de eerste keuze en werd uiteindelijk ook gehaald, maar als dat niet gelukt was had directeur voetbalzaken Marc Overmars een lijntje uitgegooid naar Luka Jovic. Die is nu door Real Madrid verhuurd aan Eintracht Frankfurt.

Bij het mislukken van beide transfers had Overmars zijn vizier op Brenner gericht, die door zaakwaarnemers voor zo’n twaalf miljoen euro was aangeboden bij Ajax. De koploper van de Eredivisie kwam daar niet aan toe, maar besloot de Braziliaan wel in de gaten te blijven houden. Dat is nu niet meer nodig. FC Cincinnati, de club waar Jaap Stam trainer is en Gerard Nijkamp de technische zaken regelt, heeft Brenner voor minder dan twaalf miljoen opgehaald bij Sao Paulo.

Nijkamp is in zijn nopjes met de transfer. “In Nederland kent men zijn naam wel natuurlijk, omdat ook Ajax er eerder naar heeft geïnformeerd”, weet hij. “Vanuit Brazilië kennen we de verhalen dat hij al langer bij de wat grotere Europese clubs op het lijstje staat. Ik snap dat daar, mede door de coronacrisis, momenteel wat langer wordt gewacht. Daar konden wij nu gebruik van maken.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *