Voetbal4u.com

Eredivisie Ron Vlaar stopt per direct met profvoetbal

Ron Vlaar is gestopt als profvoetballer. De verdediger van AZ heeft zijn schoenen aan de wilgen gehangen. Door aanhoudende fysieke klachten ziet de 35-jarige verdediger zich genoodzaakt te stoppen.

Hij blijft wel aan AZ verbonden: gesprekken over een nieuwe rol zijn al gaande, zo klinkt het. Afgelopen zomer verlengde Vlaar zijn contract met één seizoen. In het huidige seizoen kwam hij echter tot maar twee officiële wedstrijden, allebei in Champions League-voorrondes. Het duel met Dynamo Kiev op 15 september 2020 was zijn laatste in het betaald voetbal.

Vlaar wist al een paar dagen dat zijn voetballoopbaan erop zat. “Het was moeilijker dan ik had gedacht”, vertelt hij aan het AZ-clubkanaal. “Ik wist het zelf al even en op het moment dat ik het vorige week te horen kreeg, voelde ik het wel een beetje aankomen. Het was meer berusting dan een enorme teleurstelling. Echt balen dat het zo afloopt, maar uiteindelijk moet ik wel mijn gezondheid respecteren en is er ook nog een leven na het voetbal.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.