Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Andre Onana verbrak ook interne Ajax-regel’

Andre Onana is de komende twaalf maanden uitgeschakeld vanwege een positieve dopingtest. De doelman van Ajax is zich van geen schuld bewust en zijn werkgever staat achter hem. Toch verbrak hij ook de interne regels.

De Volkskrant schrijft: “Ajax snapt dat het verhaal van Onana twijfels oproept, door de stapeling van toevalligheden. Toch geloven Ajax en de UEFA zijn lezing. De Europese bond straft hem omdat de doelman zelf verantwoordelijk is voor het gevonden middel, hoe knullig een vergissing ook kan zijn. Onana’s vrouw is zwanger van hun tweede kind. Het is niet gebruikelijk dat vrouwen Lasimac nemen tijdens de zwangerschap, maar de dokter kan het voorschrijven. En de strips lijken op elkaar.”

Daar voegt journalist Willem Vissers aan toe: “Toch maakte Onana sowieso nog een fout. Het is tegen de regels van Ajax om zomaar een medicijn te gebruiken. Spelers horen ruggespraak met de medische staf te hebben. Eventueel legt de dokter een huisbezoek af.” Ajax en Onana vragen binnen een week of twee een spoedzaak aan bij het CAS in Zwitserland. “Ajax legt ter ondersteuning een dossier aan, waarin de club hoop put uit de zaak van de wielrenner Michael Bresciani in 2018. Hij kreeg twee maanden schorsing voor onopzettelijk gebruik van furosemide.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.