Voetbal4u.com

Eredivisie Marc Overmars: ‘Waar mensen werken worden fouten gemaakt’

Marc Overmars de technisch directeur van Ajax heeft tegenover ESPN uitgelegd waar het mis kon gaan met het niet inschrijven van Sebastien Haller voor de Europa League.

“We hebben er een analyse op los gelaten hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden”, aldus Overmars. “Intern hebben we het er goed over gehad. We gaan er een extra controlepunt aan toevoegen en hopen dat het niet nog een keer gebeurd.”

Volgens Overmars zullen er echter altijd fouten gemaakt worden zolang je met mensen werkt. “Maar het mag niet, dat weten wij ook”, zo gaf hij aan. “Misschien een gekke vergelijking, maar als je aan een lopende band werkt gaat er ook wel iets fout. Wij moeten zorgen dat die controlepunten voldoende zijn. Als je met mensen werkt worden er fouten gemaakt. Hij stond wel op de lijst. Ik heb het hele systeem zelf ook gezien. Ik was geen controlepunt, maar ik denk wel dat ik dat nu ga worden.”

De directeur voetbalzaken vindt niet dat dit een bewijs is dat er iets niet goed zit in de organisatie van Ajax. “In die negen jaar dat ik hier zit is het nog niet gebeurd. Het mag alleen niet. Wij hebben Haller excuses aangeboden. Dat was wel het minste wat we konden doen”, zei hij daarover. “We moeten de boel eerst even laten bezinken en goed gaan bekijken wat er fout is gedaan. Dan ga je rustig kijken hoe het zit en of het echt een blunder is. Dat is niet het geval. De mensen die het doen leveren gewoon goed werk, maar ik ben er wel verantwoordelijk voor.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.