Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax zet in op vrijspraak voor Andre Onana’

Ajax gaat erg zijn best doen om de dopingstraf voor Andre Onana te verlagen of zelfs voor vrijspraak te gaan. Daarom zetten de Amsterdammers volgens de Telegraaf zwaar geschut in. De oud-voorzitter van de Nederlandse dopingautoriteit en een ex-advocaat van dopingagentschap WADA staan de keeper van Ajax bij.

Onana werd tweeënhalve week geleden voor twaalf maanden geschorst, nadat hij in oktober 2020 was betrapt op het gebruik van een verboden middel. Omdat hij het vochtafdrijvende middel – furosemide – van zijn vrouw onopzettelijk gebruikte, kreeg hij niet vier jaar, maar een schorsing van twaalf maanden. Ajax en Onana gaan echter voor vrijspraak of een (veel) lagere straf.

Om dat af te dwingen, gaan de gerenommeerde advocaten Dolf Segaar en Javier Ferrero voor Ajax en Onana aan de slag, samen met clubjurist Ivo Trijbits. Segaar maakte vanaf 2006 deel uit van het bestuur van de Nederlandse dopingautoriteit en was van 2008 tot 2015 voorzitter. Ferrero is een Spaanse advocaat met veel ervaring. “Wij voelen ons comfortabel bij deze juridische bijstand”, reageert Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis in De Telegraaf.

Ajax ziet na het UEFA-rapport over de dopingschorsing van Onana mogelijkheden. “Welke? Daar willen we niet op vooruitlopen”, aldus Brinkhuis. “Er is geen verschil van mening over de feiten, maar wel over de strafmaat.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.