Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Europees succes Ajax van levensbelang voor Nederlandse voetbal’

Nederland doet het goed op de UEFA-coëfficiëntenlijst, maar is de laatste jaren wel erg afhankelijk geweest van Ajax. Omdat ze veel punten haalden de laatste jaren zijn er nog altijd een aantal startplekken te verdelen in de competitie.

Ajax kan zich vanavond plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League, terwijl ook PSV nog een kans heeft om door te bekeren naar de laatste zestien van het Europese toernooi. Dat de Eindhovenaren het al langere tijd niet lukte om in maart nog Europees voetbal te spelen, heeft door de prestaties van Ajax de afgelopen jaren geen groot effect gehad. Op het moment dat de Amsterdammers het niet zou lukken om zich de komende jaren opnieuw succes te halen in de Europese competitie(s), ontstaat er wel een probleem.

Voetbal International schrijft: “Om het belang van Ajax voor Nederland duidelijker te maken: als de hoofdstedelingen zouden presteren conform het gemiddelde van de Eredivisie-clubs zonder Ajax, dan zou Nederland nu op een coëfficiënt van 23,300 staan in plaats van 37,200. Met deze score zou de Eredivisie de 22ste plaats bekleden, onder Griekenland, Kroatië, Tsjechië en Israël. De kampioenen van de landen in deze regio moeten zich melden in de eerste voorronde van de Champions League en de bekerwinnaars zijn veroordeeld tot deelname aan de tweede kwalificatieronde van de Europa Conference League.”



Laat een reactie achter

Your email address will not be published.